Een leven lang ontwikkelen voor medewerkers in de logistiek en transport: dat is mogelijk met LogicLeap. Het blijvend opleiden van personeel voorziet in een grote behoefte bij werkgevers. Het vergroten van de competenties van medewerkers leidt tot een betere performance van de gehele organisatie én zorgt voor meer binding met het bedrijf. Dit is ontzettend belangrijk in een tijd van krapte op de arbeidsmarkt.

Bij veel aanvragen ligt de nadruk op het trainen van soft skills. De training mentorchauffeur bijvoorbeeld, waar ingegaan wordt op verschillende thema’s ter aansturing en ontwikkeling van het chauffeursteam, sluit aan op deze behoefte. Voor zelfstandigen die als ondernemer in het beroepsgoederenvervoer over de weg (nationaal en internationaal) aan de slag willen, kent LogicLeap meerdere varianten van de NIWO opleiding. Een thuisstudie of privé opleiding is, naast de klassikale variant, mogelijk.

Leven lang leren

Rond 2017 signaleerde Vervoerscollege Venlo dat er voor mensen in de warehouses, buiten een heftruckcertificaat, nagenoeg geen opleidingsmogelijkheden zijn. Terwijl dat juist enorm belangrijk is. Het uitsluitend trainen en opleiden naar vereiste certificeringen volstaat niet meer.

Om deze doelgroep carrièreperspectief te kunnen bieden door middel van een leven lang leren, ontstond LogicLeap. In samenspraak met klanten en partners ontwikkelde LogicLeap een groot aanbod beroepsopleidingen en trainingen op diverse niveaus, onder meer gericht op logistieke medewerkers- en teamleiders, (transport)planners en transportondernemers. Tóch zit de kracht in het feit dat de uitvoering uiteindelijk nergens hetzelfde is.

Maatwerk

Accountmanager Gijs van Erp vertelt hierover: ‘’Uiteraard waarborgen we de vastgestelde leerdoelen en examinering. Maar omdat we het belangrijk vinden dat de opdrachtgever de eigen doelstelling in de aanpak terugziet, de medewerker herkenning van de dagelijkse praktijk ervaart, én er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, is het vrijwel altijd maatwerk. We bespreken vooraf de wensen met de klant en door middel van aanvullende vragen brengen we ook de leerdoelen van de medewerkers zelf in kaart.’’

‘’Omdat een aantal opleidingen ook EQF/NLQF gecertificeerd zijn, zijn de opleidingsniveaus inzichtelijk en worden deze kwalificaties in heel Europa herkend. Onze plannersopleidingen komen daardoor in aanmerking voor een aantrekkelijke SOOB-subsidieregeling. Daarnaast bieden we de opleidingen ook deels aan in het Engels, wat een meerwaarde biedt voor het grote deel van de medewerkers in de sector met een migratieachtergrond.’’

Uitbreiding

Per 1 januari 2024 zijn Vervoerscollege Venlo, DON Opleidingen en Agere Opleidingen gezamenlijk eigenaar geworden van LogicLeap Opleiding en Advies. Hierdoor is zowel het aanbod als het aantal leslocaties uitgebreid en worden kennis en expertise vergroot. Boek jouw opleiding op www.logicleap.nl of bel naar 088-045 4800.